En man greps med fulladdad k-pist i december. Polisen följde efter mannen till Slussen. Där gick 28-åringen in på Mcdonalds. När han kom ut grep polisen honom. Förgäves försökte han att slänga ifrån sig en väska med narkotika och en skarpladdad kulsprutepistol.

Under måndagskvällen den 3 december hade polisen spaning på en 28-årig man i Nacka. Polisen följde efter honom genom ett skogsparti. Mannen försvann tillfälligt ur sikte men polisen fick syn på honom igen där han klev på en buss till Slussen.

I Slussen gick 28-åringen in på Mcdonalds. När 28-åringen hejdades av polis valde han att fly. Samtidigt kastade han ifrån sig en väska.

Först när fler poliser kom till platsen kunde mannen gripas. I väskan fanns narkotika och en kulsprutepistol, med en kula i loppet och tre kulor i magasinet.

28-åringen har enligt domen förnekat grovt vapenbrott, narkotikabrott och våldsamt motstånd. Men han har nu dömts av Stockholms tingsrätt till fängelse i tre år och sex månader, bland annat för grovt vapenbrott, vapenbrott, narkotikabrott och dopningsbrott.

Text och foto: Mirja Lakso